Για ακόμα μια χρονιά το νησί μας σημείωσε αύξηση στον αριθμό των αφίξεων, φιλοξενώντας περισσότερο κόσμο και καταγράφοντας νέο ρεκόρ αφίξεων. Όμως αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος…

 

 

Οδεύουμε στα μισά του Οκτώβρη και η σεζόν σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της. Σίγουρα υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να πούμε για την τουριστική σεζόν που έφυγε. Ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο. Για ακόμα μια χρονιά το νησί μας σημείωσε αύξηση στον αριθμό των αφίξεων, φιλοξενώντας περισσότερο κόσμο και καταγράφοντας νέο ρεκόρ αφίξεων. Όμως αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Γιατί θα πρέπει να σταθούμε και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κόσμου που υποδεχόμαστε, αλλά και στις παροχές που τους προσφέρουμε.  Θα σταθώ λοιπόν σε δύο στοιχεία που πρέπει να μας προβληματίσουν.

Το ένα είναι το εξής. Κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι Αθηναίοι καταφθάνουν στο νησί. Υπάρχει διπλή εξήγηση για το γεγονός. Το ένα είναι ότι τα Χανιά έχουν εδώ και καιρό σταματήσει να αποτελούν σημείο αναφοράς της καλοκαιρινής διασκέδασης. Η εποχή που υπήρχαν 3-4 μεγάλα clubs έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον ο κόσμος “δεν τη βρίσκει” με απλά λόγια.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Coca Cola supports Street Food Festival Crete

Το άλλο γεγονός είναι ότι και να θέλουν να έρθουν τον Αύγουστο, ένα καράβι δε φτάνει ούτε για ζήτω. Καμπανάκι όμως θα πρέπει να χτυπήσει και σε ότι αφορά τους ξένους που επισκέπτονται το νησί. Αυτοί και αν έχουν πολύ περιορισμένες επιλογές για τη διασκέδαση τους.

Αν θέλουμε να μην έχουμε ένα γερασμένο κοινό τα επόμενα χρόνια πρέπει να βρούμε τρόπους να προσφέρουμε διασκέδαση στο νησί μας. Η περιοχή της Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά κατάλαβε την διαφορά από όταν έκλεισαν τα μεγάλα clubs. Αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσουν να μένουν αμέτοχοι ή αν θα κοιτάξουν να σώσουν ότι σώζεται πριν να είναι αργά.

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/