Οι συμμετέχοντες στην πορεία διέσχισαν τη λεωφόρο Κνωσού και περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους έφτασαν στην πλατεία Ελευθερίας

 

 

Ξεπερνούν τους 2,5 χιλιάδες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση που έχει υποστεί λόγω βασικών ελλείψεων σε προσωπικό το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και τον κατήφορο που έχει πάρει γενικά η δημόσια υγεία τα τελευταία χρόνια.

Οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για πάνω από 2,5 χιλιάδες κόσμου, που κατέβηκαν με τα πόδια τη λεωφόρο Κνωσού έχοντας δώσει νωρίς το πρωί της Τετάρτης ραντεβού για την πραγματοποίηση πορείας. Το πλήθος του κόσμου διέσχισε όλη τη λεωφόρο Κνωσού και περνώντας από κεντρικούς δρόμους κατέφτασε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιεί διαμαρτυρία για τη σωτηρία του πολύπαθου νοσοκομείου.

 

 

Το “παρών” στη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν υγειονομικοί, φορείς της αυτοδιοίκησης, επιστημονικοί φορείς, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αλλά και συνταξιούχοι με κεντρικό σύνθημα ότι δεν θα επιτραπεί το Βενιζέλειο να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας και να απαξιωθούν οι υπηρεσίες υγείας στο Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Ακόμα ένας δυνατός χειμώνας φτάνει στο τέλος του! (25/4 - 28/4)

Η αρχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το νοσοκομείο, όπου πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για τις ελλείψεις, ζητώντας άμεσα να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τη στελέχωσή του. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο του Ηρακλείου, καταλήγοντας στην πλατεία Ελευθερίας. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., κήρυξαν για τον ιδιωτικό τομέα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αλλά και για το δημόσιο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους διαμαρτυρόμενους στη λεωφόρο Κνωσού στο ύψος της γέφυρας του ΒΟΑΚ:

 

 

Εντωμεταξύ, στάση εργασίας πραγματοποιεί η Ένωση Γιατρών και Υγειονομικών προκειμένου γιατροί και υγειονομικοί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

 

 

Πλήθος κόσμου κατεβαίνοντας τη λεωφόρο Κνωσού προς το κέντρο του Ηρακλείου κρατούσε πανό και φώναζε συνθήματα, ενώ εργαζόμενοι από επιχειρήσεις κατά μήκος του δρόμου σταμάτησαν για λίγο τη δουλειά τους και ένωσαν τη φωνή τους με τους διαμαρτυρόμενους. «Βοηθήστε το Βενιζέλειο», αναγράφει το αυτοσχέδιο πανό που ύψωσαν εργαζόμενοι της Κνωσού για να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους υγειονομικούς.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 16/10 στο Ηράκλειο βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε «μη αποδεκτή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο», ζητώντας συγνώμη από τους πολίτες για τις καθυστερήσεις στα χειρουργεία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την στελέχωση των χειρουργείων με αναισθησιολόγους από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να καλυφθούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια την ημέρα για τους επόμενους τρεις μήνες, προσθέτοντας ότι για το διάστημα μετά το επόμενο τρίμηνο θα προωθηθούν fast track προσλήψεις γιατρών, σε όσες ειδικότητες απαιτούνται, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Επιπλέον χθες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του υπουργού παύονται από τα καθήκοντά τους ο διοικητής και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου.

 

Πηγή: neakriti.gr