Ο αθλητισμός είναι μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται! Ως τότε…καλή επιστροφή στα γήπεδα!

 

 

Με αφορμή την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα της Superleague και την ανακοίνωση των νέων μέτρων, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι αν και εφ’όσον τηρηθούν, αναμφίβολα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως για ακόμα μία φορά αναζητούμε μέτρα καταστολής και όχι πρόληψης. Αντιλαμβάνομαι ότι στο σημείο που φτάσαμε η καταστολή της βίας στα γήπεδα είναι άκρως απαραίτητη, όμως αναρωτηθήκαμε ποτέ, πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη τόσο των συλλόγων όσο και όσων μέσων ενημέρωσης δημιουργούν μια πόλωση προς ένα κοινό που αναζητά ακραίους τρόπους έκφρασης;

Αρκεί μια ματιά στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες για να διαπιστώσουμε ότι η παρακολούθηση ενός αγώνα στο γήπεδο είναι μία Κυριακάτικη γιορτή για την οικογένεια. Μια έξοδος χωρίς φόβο για την σωματική μας ακεραιότητα. Αναρωτήθηκαν ποτέ οι διοικούντες των ομάδων πόσοι περισσότεροι θα πήγαιναν στο γήπεδο αν ένιωθαν την ασφάλεια να παρακολουθήσουν ένα αθλητικό γεγονός; Πόσο μάλλον να μοιραστούν τις κερκίδες των αντίπαλων ομάδων.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Δυστυχώς η χώρα μας απέχει πολύ από αυτό γιατί πρωτίστως δεν υπάρχει ούτε η παιδεία ούτε η βούληση να συμβεί κάτι τέτοιο. Προς το παρόν γίνονται σημαντικά βήματα από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό που εύχομαι να ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι.

Γιατί ο αθλητισμός είναι μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται! Ως τότε…καλή επιστροφή στα γήπεδα!

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/