Για το αντηλιακό και την προστασία από τον ήλιο έχουμε μιλήσει πολλές φορές αλλά ποτέ δεν θα είναι αρκετές. Βλέπεις, η ανεμελιά του καλοκαιριού και οι λάθος αντιλήψεις, συχνά μας οδηγούν σε μεγάλα λάθη. Τι εννοούμε; Εννοούμε πως το να φοράς αντηλιακό στο πρόσωπό σου όταν πηγαίνεις προστασία δεν σημαίνει πως προστατεύεσαι από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ο ήλιος λάμπει ως αργά στη χώρα μας το καλοκαίρι και είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας είτε υπάρχει άμμος ανάμεσα στα πόδια μας είτε όχι. Φοράς λοιπόν αντηλιακό όποτε πρέπει; Δεν είμαστε σίγουρες… Υπάρχουν πέντε φορές που πρέπει να προστατεύεις το δέρμα σου από τον ήλιο και πάμε στοίχημα πως δεν το κάνεις και τις 5. Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψουμε τα πάντα μαζί!

ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Όχι πηγαίνοντας στη θάλασσα ούτε και όσο είσαι εκεί. Φεύγοντας….Εκτός και αν φύγεις από την παραλία αφού ο ήλιος έχει σχεδόν δύσει, τότε πρέπει να φοράς αντηλιακό. Το ότι η μέρα σου στη θάλασσα (ή και την πισίνα) τελείωσε αυτό δεν σημαίνει πως τελείωσε και η έκθεσή σου στον ήλιο. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να προστατεύσεις την επιδερμίδας σου και αφού έχεις μαζέψει την πετσέτα σου.

Διαβάστε επίσης  Υποδεχόμαστε το "Νέο" Beans & Tales Spritzeria - Cocktail bar (05/7)

ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΟΛΤΑ
Είτε έχεις ραντεβού στις 5 για καφέ, στις 6 για after office drinks ή στις 7 για ρομαντικό περίπατο…Ο ήλιος λάμπει στην πανέμορφη Ελλάδα μας από νωρίς και τώρα το καλοκαίρι δύει μετά τις 8:30. Όπως αντιλαμβάνεσαι, μπορεί να μην είναι τόσο έντονος όσο στις 12 το μεσημέρι αλλά είναι εκεί και η ακτινοβολία του φτάνει στο δέρμα σου. Πόσες φορές δεν έχεις παραμελήσει το αντηλιακό σου το απόγευμα μόνο και μόνο για να γυρίσεις το βράδυ στο σπίτι με κατακόκκινη μύτη. Είναι άρα πολύ σημαντικό να έχεις προστασία.

ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Ξεκινάς το μεσημέρι για το εξοχικό; Είσαι κολλημένη στην κίνηση; Πηγαίνεις να πάρεις τα παιδιά από τις δραστηριότητές τους; Το ότι βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητο και όχι άμεσα εκτεθειμένη στον ήλιο (εκτός και αν έχεις ανοιχτό αυτοκίνητο και την οροφή κάτω) δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι προστασία! Ακόμα και αν πρόκειται να κάνεις μικρές διαδρομές και να επιστρέψεις στο σπίτι, είναι απαραίτητο να φορέσεις αντηλιακό καθώς οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου διαπερνούν το τζάμι σου και φτάνουν στο δέρμα σου. Το αυτοκίνητο και τα τζάμια του δεν είναι ασπίδα προστασίας για την επιδερμίδα σου.

Διαβάστε επίσης  Μοναδικές νύχτες στο Isola Seaside Restaurant!

ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ
Δίνεις ραντεβού το μεσημέρι και τελειώνεις αφού δύσει ο ήλιος… Ξέρουμε καλά πως, όταν πρόκειται για τα ψώνια, το μόνο που σε νοιάζει είναι να φορέσεις άνετα παπούτσια για να καλύψεις περισσότερη απόσταση ξεκούραστα και είμαστε μαζί σου όμως… Πρέπει να σε νοιάζει και το δέρμα σου. Οι ατελείωτες ώρες στα καταστήματα και το μέσα-έξω σε αφήνουν εκτεθειμένη στον ήλιο και δεν μιλούμε μόνο για το πρόσωπό σου. Τα χέρια και τα πόδια σου χρειάζονται την ίδια προστασία.

ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ
Κάτω από την ομπρέλα στη θάλασσα, σε σκιερό σημείο στην καφετέρια, στην αυλή σου, κάτω από τα δέντρα στην εξοχή…Μπορεί να νομίζεις πως στη σκιά ο ήλιος δεν φτάνει στο δέρμα σου αλλά κάνεις μεγάλο λάθος! Η βλαβερή ακτινοβολία αντανακλάται από τις επιφάνειες (ακόμα και από την άμμο ή το γρασίδι) και φτάνει στο δέρμα σου βλάπτοντάς το. Αυτό σημαίνει πως, ακόμα και αν δεν έχεις σκοπό να καθίσεις στον ήλιο αλλά σκοπεύεις να είσαι έξω, πρέπει να φοράς αντηλιακό, ιδιαίτερα αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα
(και γι’ αυτό ίσως επιλέγεις τη σκιά).

Διαβάστε επίσης  White Party 2024: Η πόλη ντύνεται στα λευκά για ένα μεγάλο party!

Πηγή: https://like.philenews.com/