Την παράταση της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων κατά ένα μήνα, δηλαδή και για τον Σεπτέμβριο για τους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 

O Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το μέτρο της μείωσης των ενοικίων θα συνεχιστεί τόσο σε υποχρεωτική, όσο και σε εθελοντική μορφή. Το «κούρεμα» των ενοικίων σε υποχρεωτική βάση για τους κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση της πανδημίας του κορoνοϊού θα ισχύσει και τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται να θεσπιστεί η διαδικασία για τη μείωση των ενοικίων σε εθελοντική βάση.

 

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι:

 

  • Τα αναδρομικά θα καταβληθούν σύντομα στους συνταξιούχους και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στη ΔΕΘ.
  • Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων αρχής γενομένης από το τρέχον έτος και έχει καταλήξει στο κονδύλι που θα διατεθεί για τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
  • Η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες είναι ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο θα εξεταστεί εάν θα ισχύσει και για το 2021.
  • Στο πακέτο της ΔΕΘ θα περιληφθούν προσωρινές, αλλά και μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών. Ο χρόνος υλοποίησης των μόνιμων μειώσεων φόρων θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
  • Εντός του Σεπτεμβρίου θα ανοίξει ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής και θα δοθούν πάνω 1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν.

 

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

 

Πηγή: insider.gr