Η εποχή που έβγαινε ο πολιτικός στα πάλκα και τρίζαν τα τσιμέντα από το παλμό του κόσμου πέρασε ανεπιστρεπτί. Βουβές ομιλίες, χωρίς παλμό και ουσιαστικά χωρίς κόσμο, που προσπαθούν να διασωθούν από τα έξυπνα σκηνοθετικά πλάνα και το φωτογραφικά tricks.

 

 

Η ώρα της κάλπης έφτασε και επιτρέψτε μου να βγάλω τα πρώτα συμπεράσματα της προεκλογικής περιόδου και όσων πρόλαβα να διαπιστώσω, τις μέρες που προηγήθηκαν.

Αρχικά να πούμε ότι η εποχή που έβγαινε ο πολιτικός στα πάλκα και τρίζαν τα τσιμέντα από το παλμό του κόσμου πέρασε ανεπιστρεπτί. Βουβές ομιλίες, χωρίς παλμό και ουσιαστικά χωρίς κόσμο, που προσπαθούν να διασωθούν από τα έξυπνα σκηνοθετικά πλάνα και το φωτογραφικά tricks. Στην εποχή όμως των social media δεν κρύβεται τίποτα μιας και όλα και όλοι εκτίθενται. Παρ’όλα αυτά για χάρη γούστου συνεχίζονται. Ίσως σε 4 χρόνια από τώρα να λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο οι συγκεντρώσεις.

Δεύτερο ενδιαφέρον ήταν η εισαγωγή του Tik Tok στο στίβο μάχης των πολιτικών, με τους δύο αρχηγούς να συγκεντρώνουν εντυπωσιακούς αριθμούς ακολούθων μέσα σε λίγες μέρες. Ο πρωθυπουργός αριθμεί 154,2Κ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 85,1Κ. Λέει κάτι αυτό; Όχι θα πω εγώ. Όμως τα σχόλια σε κάθε ανάρτηση των δύο λένε πολλά, μιας και οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να δουν λίγο «αλλιώς» τους πολιτικούς. Όσο φυσικά τους επιτρέπουν οι επικοινωνιακές ομάδες που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

Παρακολουθώντας τους νιώθεις όπως όταν έβλεπες τη μαμά σου να αποκτά facebook.  Θα κλείσω όμως με το υποτιθέμενο debate που αποδεικνύεται εντελώς άνοστο και αδιάφορο για το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών. Στην πράξη όλοι παίζουν άμυνα με προμελετημένες ερωτήσεις και περιορισμούς που ουσιαστικά δε δίδουν καμία δυνατότητα στο δημοσιογράφο να ασκήσει το επάγγελμα του. Επίσης, προς έκπληξη μου, αν και πιστεύω ότι είμαστε τεχνολογικά έτοιμοι, δεν είδα να μας δίδεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου. Δεν αποκλείω βέβαια στις επόμενες εκλογές να το δούμε και αυτό και να τελειώσει και αυτή η ρομαντική, βόλτα για ψήφο που επί σειρά εκλογικών μαχών μας οδηγούσε στον τόπο που ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Έως τότε καλό μας ψηφαλάκι…!

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/