Το παρασκήνιο των όσων συμβαίνουν στη πολιτική αλλά και την αυτοδιοικητική σκηνή της χώρας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μετά και το πέρας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

 

 

Ο κόσμος χτύπησε ένα καμπανάκι στη Νέα Δημοκρατία, για συμπεριφορές που δεν εγκρίνει, εκλέγοντας διαφορετικά πρόσωπα τη δεύτερη Κυριακή, παρά το μικρό προβάδισμα που τους έδωσε στο πρώτο γύρο. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα μεταξύ υποψηφίων προκάλεσαν τριγμούς που αντιλήφθηκαν και οι έξω από το χορό.

Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πολιτική νίκη, αλλά περισσότερο νίκη προσώπων μιας και τα χαμηλότερα ποσοστά του, το κόμμα τα συγκέντρωσε εκεί που σήμερα πανηγυρίζει και στο ΣΥΡΙΖΑ απλά ακονίζουν μαχαίρια για το συνέδριο τους, στήνοντας στρατηγικές ομάδες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρατηρούν και απολαμβάνουν τον εμφύλιο που ξεσπά στο κόμμα.

Ο Κασσελάκης φροντίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μέσων, αλλά για όλους τους λάθος λόγους. Κενός πολιτικής και οράματος, επικίνδυνα άσχετος με το αντικείμενο, είναι να αναρωτιέται κανείς αν και πότε θα καταφέρει να σταθεί αξιοπρεπώς στα έδρανα της βουλής εκφράζοντας το κόμμα και τους υποστηρικτές αυτού.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Όσο λοιπόν ασχολούμαστε με παρένθετες μητέρες, γάμους ομοφυλοφίλων κλπ στην γειτονιά μας επικρατεί μια πολεμική κατάσταση που δεν μπορεί να μας αφήνει αμέτοχους. Υπάρχει ανησυχία για όσα συμβαίνουν και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να σφυρίζουμε αδιάφορα. Το προσφυγικό είναι μείζον ζήτημα το και απαιτεί ξεκάθαρες θέσεις και ουσιαστικές λύσεις.

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/