Το φαινόμενο αυτό γίνεται αισθητό κυρίως τις καθημερινές, όπου τα περισσότερα bars & clubs της πόλης παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος να κυκλοφορείς μέχρι και τη Πέμπτη, όπου η διασκέδαση ξεκινά και πάλι

 

 

Αναμφίβολα το κύμα ακρίβειας και ο περιορισμός των εισοδημάτων έχουν αντίκτυπο στη νυχτερινή διασκέδαση, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό τόσο στο νησί μας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι στην προσπάθεια τους να μειώσουν τα έξοδα διαβίωσης, οι περισσότεροι θα περιορίσουν πράγματα που θεωρούνται εφικτά να μειωθούν.

Έτσι οι εξόδοι λιγοστεύουν για όσους έχουν οικογένεια, ενώ το μικρό budget των φοιτητών, δεν τους επιτρέπει να κυκλοφορούν κάθε μέρα, επιλέγοντας τις πιο «συμφέρουσες» για τον οβολό τους εξόδους. Το φαινόμενο αυτό γίνεται αισθητό κυρίως τις καθημερινές, όπου τα περισσότερα bars & clubs της πόλης παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος να κυκλοφορείς μέχρι και τη Πέμπτη, όπου η διασκέδαση ξεκινά και πάλι. Κάποια μαγαζιά δουλεύουν τριήμερο και κάποια ακόμα και διήμερο, καθώς η πίτα μοιράζεται σε ένα κοινό πολύ μικρότερου εύρους.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: El Chacal goes Street Food Festival Heraklion

Θα τολμούσα να πω ότι αυτό δεν έχει συμβεί ξανά Νοέμβρη μήνα. Πλέον οι επιχειρήσεις διασκέδασης πρέπει να καταφύγουν σε μελετημένες κινήσεις, περιορισμό των εξόδων, αλλά και σε κίνητρα και αφορμές για να πείσουν τον κόσμο ότι αξίζει να βγει για να διασκεδάσει.

Η ανησυχία είναι έκδηλη τόσο στους ιδιοκτήτες, όσο και σε αυτούς που απασχολούνται στο χώρο της διασκέδασης.

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/